Paramedisch centrum Re-aktief is de voortzetting van de praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur Peerdeman en Laan. In 1991 kregen zij de gelegenheid de polikliniek voor fysiotherapie van het Nicolaas Verpleeghuis te privatiseren waar zij beiden al jaren werkzaam waren.

In het pand aan de P.J. Jongstraat 36 in Lutjebroek zijn René Peerdeman en Jos Laan gestart met de praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur. Na 8 jaar konden zij het vrijkomende pand van de Kruisvereniging in Grootebroek overnemen. Dit pand met ruim eigen parkeergelegenheid en grote oefenruimtes bood hen de mogelijkheid om hun ideeën over de actieve revalidatie meer vorm te geven.

Vanaf 31 maart 1999 is de naam van de maatschap gewijzigd in Paramedisch centrum Re-aktief. Binnen het paramedisch centrum zijn drie praktijken gevestigd.

  • praktijk voor fysiotherapie
  • praktijk voor acupunctuur
  • praktijk voor medische- en arbeidsrevaliderende training


In juni 2003 is de trainingsruimte verder uitgebreid en is een aparte ingang gecreëerd voor mensen die zelfstandig in de praktijk trainen.

1 april 2016 is het 25-jarig jubileum gevierd. Alle oefenmaterialen en oefenapparaten zijn vernieuwd of gerenoveerd, waardoor wij er weer jaren mee verder kunnen.

De versaclimber, een revolutionair oefenapparaat, is aangeschaft en in gebruik genomen.

Per 1 januari 2019 is Kevin Schouten, al jaren een gewaardeerd medewerker, toegetreden tot de maatschap. 

01-01-2022 Overname Re-aktief! Kevin Schouten en Erik-Jan Bielsma zijn vanaf deze datum de nieuwe eigenaren van Re-aktief. René Peerdeman is vanaf heden met pensioen. Jos blijft voorlopig nog werkzaam binnen de praktijk maar is uit de maatschap getreden.