Defysiotherapeut -logoHet menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Fysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage. De fysiotherapeuten van Re-aktief adviseren, begeleiden en behandelen bij stoornissen in houding en/of beweging. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedsomloop, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

De klachten waarmee patiënten bij Re-aktief komen, variëren van pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen tijdens beweging. De aandoeningen kunnen ontstaan zijn tijdens het sporten, het uitoefeningen van werkzaamheden of door veroudering.

De behandeling
Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak wordt een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten gevormd, door u eerst vragen te stellen en daarna gericht te onderzoeken. Op basis daarvan wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Dit is maatwerk. Wel werken de fysiotherapeuten van Re-aktief met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is ieder mens weer anders. Iedere klacht is anders en ieder lichaam reageert anders.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht en coördinatie te vergroten. Ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek aan te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis maar kunt u ook na de behandeling nog zelfstandig oefeningen in de trainingsruimte doen. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam.

Actieve revalidatie
Re-aktief is een fysiotherapiepraktijk die zich heeft gespecialiseerd in de actieve revalidatie. Door de uitgebreide oefenfaciliteiten als ruime zaal voor loop en sprongtraining en een aparte ruime zaal voor kracht en conditietraining, zijn wij in staat uw revalidatie van het begin tot het einde optimaal te kunnen begeleiden.

Eerste 4 weken gratis trainen!!!

Re-aktief biedt zijn patiënten tevens de mogelijkheid om in de eerste fase van de revalidatie gratis gebruik te maken van de trainingsruimte, ook op dagen dat u niet onder behandeling bent maar wel in staat om zelfstandig te trainen. Op die manier kan u snel winst boeken in kracht en conditie, voorwaarden voor een goed herstel. Na 4 weken heeft u dan de mogelijkheid om deze extra trainingen om te zetten in een abonnement zelfstandig trainen. De kosten voor deze zelfstandige trainingen worden echter niet door de ziektenkostenverzekeraar vergoed.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kunnen de fysiotherapeuten van Re-aktief ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.

Er worden ook preventieve adviezen en voorlichting gegeven. Door gerichte begeleiding leert u verantwoord en voldoende te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat goed is en wat problemen kan veroorzaken: dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen en gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en de fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Directe toegankelijkheid Fysiotherapie
Voor een bezoek aan de fysiotherapeut heeft u geen verwijzing meer nodig van de huisarts. De fysiotherapeut beoordeelt in de eerste afspraak of de klachten in aanmerking komen voor een behandeling fysiotherapie, of dat er moet worden doorverwezen naar een collega, arts of specialist.
De fysiotherapeut informeert de huisarts over de behandelingen. De directe toegankelijkheid wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed.
Uiteraard vindt verder behandeling ook plaats op verwijzing van huisarts of specialist

Waar dient u voor te zorgen bij de eerste afspraak:

 • Bij verwijzing, de verwijzing van uw huisarts of specialist
 • Uw verzekeringspasje cq polisvoorwaarden fysiotherapie (aanvullend verzekerd, toppakket etc)
 • Gemakkelijke kleding om in te bewegen, sportkleding
 • Handdoek voor afdekken trainingstoestellen/behandelbank


Praktijkbeleid ten aanzien van uw behandelingen:

 • Zonder uw toestemming zullen wij geen informatie over uw aandoening aan anderen dan uw verwijzend arts geven.
 • Indien in een bepaald stadium van de therapie uw klachtenbeeld daar
  aanleiding toe geeft en uw behandelaar dit wenselijk acht, kan hij of zij besluiten advies in te winnen bij een collega uit onze praktijk of u zelfs een aantal keren door deze collega te laten behandelen. Door deze wijze wordt optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige deskundigheid in onze praktijk.
 • U wordt uitgenodigd uw mening te geven over alle zaken die uw behandeling aangaan. Wij stellen ons open voor constructieve kritiek waarbij het uitgangspunt is zowel voor u als voor ons een nog betere en efficiëntere wijze van behandeling te verkrijgen.
 • Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.
 • Met uw voorkeur voor een bepaalde therapeut wordt rekening gehouden.
 • Aan het eind van een serie behandelingen wordt teruggerapporteerd naar de verwijzend arts.