Re-aktief heeft na gerichte scholing en lange ervaring in de schouderrevalidatie een trainingsprotocol ontwikkelt voor schouderklachten waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van schouderrevalidatie zijn verwerkt.

Centraal in de revalidatie van de schouder staat de rol van de schouderbladstabilisatoren en de algemene houding in het functioneren van de schoudergordel en het ontstaan van schouderproblemen. De beroemde Amerikaanse arts Kibler heeft hier de afgelopen jaren nadrukkelijk op gewezen.

Wanneer het schouderblad niet goed op de romp gestabiliseerd kan worden, kunnen impingementklachten als tendinitis en bursitis ontstaan of niet herstellen. Ook na schouderoperaties is het van groot belang dat direct gewerkt wordt aan herstel van de stabiliteit van het schouderblad.

Een specifiek hierop gericht oefen en trainingsprogramma is een van de belangrijkste pijlers van herstel na schouderblessures en operaties. Als de spieren rond de schouder hun stabiliserende werking niet goed kunnen uitvoeren zal de schouderkop eerder tegen het schouderdak komen en zo klachten als tendinitis en bursitis veroorzaken.

Naast aandacht voor de stabiliserende rol van de schouderbladspieren wordt er natuurlijk specifiek aandacht geschonken aan bijkomende problemen van het schoudergewricht zoals kapselbeperkingen, instabiliteitproblemen etc.

Iedere patiënt krijgt na een uitgebreid onderzoek een persoonlijk bewegings- belastingsadvies en een thuisoefenprogramma die uitvoerig in de praktijk geïnstrueerd en geëvalueerd wordt. Daarnaast wordt er in de begeleide situatie in de praktijk getraind op de diverse specifieke trainingsapparatuur.
Uiteindelijk is het ook mogelijk dat u naast de begeleide oefentherapeutische behandelingen ook zelfstandig kan trainen in de praktijk om zo een zo groot mogelijk rendement te behalen. De kosten voor zelfstandig trainen worden niet door de ziektenkostenverzekeraar vergoed.

  • zelfstandig verder trainen (afhankelijk van de bepaalde doelstelling) in onze praktijk
  • trainen in de rugtrainingsgroep in onze praktijk (kleine groepen met intensieve begeleiding)