Knietraining
Voor mensen die al jaren last hebben van knieklachten, voor de sporter die terug wil komen op wedstrijdniveau na een knieblessure of operatie en voor diegene die steeds onzekerder wordt in de knie tijdens lopen of traplopen.

Een gedegen en stapsgewijs opgebouwde training van kracht, bewegelijkheid en coördinatie/stabiliteit waardoor een duidelijke functionele verbetering haalbaar is.

Aan de hand van de intake wordt bepaald of de knieproblematiek ten grondslag ligt aan slijtage, instabiliteit of overbelasting. Gekeken wordt welke factoren als kracht, mobiliteit, stabiliteit verbeterd dienen te worden.

Samen met de fysiotherapeut wordt een trainingsprogramma opgesteld waarmee men zelfstandig of zo mogelijk groepsgewijs aan de slag kan. In de krachtruimte kan men trainen diverse apparaten die de bovenbeenspieren versterken.

Daarnaast zijn er de apparaten waarop men conditioneel kan werken en tevens de knieën traint zoals de fietsergometer, de crosstrainer, het roeiapparaat en de loopband.

In de grote oefenzaal is verder ruimte voor loop- en sprongtraining, loopscholing en een grote variatie aan balans en coördinatie- mogelijkheden.

Op het knietrainingsformulier worden de trainingsprestaties genoteerd en kan de progressie worden beoordeeld.

Steeds meer wordt duidelijk dat mn verbetering van de coördinatie van de knie waarbij kracht en bewegelijkheid gekoppeld worden aan stabiliteit de basis voor functieverbetering.

Naast de training in ons trainingscentrum wordt u ook geleerd hoe u op eenvoudige wijze in de thuissituatie kan trainen om de functie van de knie op peil te houden of verder te verbeteren. Tevens wordt gesproken over de zin en onzin van braces, is slijtage ook versleten? Wanneer kan ik weer een wedstrijd spelen? etc.

Geef u op voor de knietraining en begin vandaag met het herstel of preventie van uw knieklachten.