Klachten van nek en schouder zijn een van de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Soms biedt massage en een hete douche uitkomst, maar vaak van tijdelijke aard. Veel meer ligt er een houdingsprobleem of een belastbaarheidprobleem aan ten grondslag.

In de module nek- en schoudertraining wordt uitvoerig stil gestaan bij de rol van de houding in het ontstaan van nek-, schouderklachten en de functie van de rompspieren hierin.

Trainen van de ondersteunende romp en schouderspieren maakt een belangrijk onderdeel uit van de training. Daarnaast is ook veel aandacht voor de algemene lichamelijke conditie omdat deze de snelheid en de mogelijkheid van herstel bepaalt. Iemand met een slechte conditie is sneller slachtoffer van overbelasting door zijn verlaagde belastbaarheid.

Op de diverse hartslaggecontroleerde apparatuur leert u uw conditie te verbeteren en u krijgt instructie hoe dit in de thuissituatie verder op te bouwen.

Re-aktief heeft voor schouderklachten een uitgebreid oefenprotocol ontwikkeld met daarin veel aandacht voor de stabiliserende rol van het schouderblad bij arm en nek bewegingen. Verder vele stabiliserende en coördinerende oefenmogelijkheden zeer specifieke apparatuur.

Geef je nu op voor de module nek-schoudertraining 1 x per week 1 uur, evt in combinatie met zelfstandig trainen.