Rugtraining
Het gewone dagelijkse leven is veel zwaarder dan u denkt. Heel veel mensen hebben regelmatig last van rugklachten en kunnen daardoor niet goed functioneren in dagelijkse werkzaamheden of sport.

De fysiotherapeuten van Re-aktief zijn gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van mensen die last van hun rug hebben. Centraal staat het verbeteren van de functionele mogelijkheden waardoor uiteindelijk ook vermindering van de klachten ontstaat.

In de training leert u omgaan met uw rugproblemen, wat zijn uw mogelijkheden om deze te verbeteren en hoe u dit in de thuis- en werk- situatie zelfstandig kan doen.

U kunt na  afsluiting van de serie fysiotherapie met de geleerde trainingstechnieken en vaardigheden zelfstandig verder trainen op individuele basis. Zo kunt u het behaalde resultaat van kracht,coördinatie en conditie zelf op peil houden of nog verder uitbouwen tot het door u gewenste niveau. Voor € 30,- per maand kunt u onbeperkt trainen binnen de openingsuren van de praktijk. U krijgt in principe geen begeleiding, maar uiteraard  geven de aanwezige fysiotherapeuten u gevraagd en ongevraagd advies.

Indien u een intensievere begeleiding wenst en gezamenlijk trainen met patiënten met dezelfde klachten in kleine groepen (max 8-10 personen) uw voorkeur heeft, kunt u zich opgeven voor de rugtraininggroep.

Groepsgewijs, maar met extra aandacht voor de individuele problematiek worden diverse oefeningen gedaan ter verbetering van de kracht van de buik- en rugspieren, mobiliserende oefeningen voor de lage rug en rek- en strekoefeningen. Tevens is er veel aandacht voor het juiste tilgebruik en de juiste houding in diverse situaties zowel thuis als op het werk. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de algemene lichamelijke conditie, daar dit de basis is van het herstel, met daarbij adviezen hoe u dit in de thuissituatie kan bereiken. De training duur 1 uur.